Ljudanalys-app 1
Ljudanalys-app 2
Ljudanalys-app 3
Ljudanalys-app 4
Ljudanalys-app 5
Ljudanalys-app 6

Kundcase: Ljudanalys-app

För vår kund PowerCell har vi utvecklat en ljudanalysapp kallad ”Click counter”.

Deras bränslecellsstackar består av ett stort antal plåtar och membran som är staplade på varandra och hoptryckta mellan två ändgavlar. En metod har tagits fram av PowerCell för att skapa ett klickljud på varje membran, dessa klickljud analyseras av appen och antalet registrerade klick visas i realtid på telefonen.

När räkningen är klar kan användaren välja att spara räkningen i en historik eller ta bort mätningen om den inte blev bra. Appen används av produktionspersonal för att säkerställa att rätt antal plåtar och membran har placerats innan man går vidare i produktionsprocessen.

Projektet demonstrerar Appmosts effektivitet som en plattform som inte bara kan användas för att snabbt utveckla användargränssnitt och logikhantering i appar, utan även för att skapa skräddarsydda tekniska lösningar. I det här fallet handlar det om ljudanalys som kräver hög prestanda och som utnyttjar mobilens hårdvara.


Kund
  • PowerCell Group
Apptyp
  • Native-app
Plattformar
  • iOS
Länkar
Integrationer
  • Ljudanalys

För att kunden själv skulle kunna kalibrera ljudkänsligheten för att passa just deras miljö exponerades två parametrar för inställning i appen.

Appen erbjuder också möjligheten att justera de parametrar som används i algoritmen för ljudanalys. Genom att tillåta ändringar av algoritmens grundparametrar kan kunden experimentera och hitta inställningar som passar bäst för deras specifika miljö. Eftersom ljudmiljön kan variera kraftigt från kontorsmiljöer till industriella områden, ökar detta projektets chanser till framgång.

Eftersom appen enbart ska användas internt inom företaget var valet att använda Apples "privat listade" appar ett naturligt beslut. Denna typ av icke-offentlig app gör det möjligt att distribuera appen smidigt internt i företaget utan att den blir tillgänglig för allmän nedladdning.

Case study PCG logo
"Med hjälp av denna app så har vi nu lyckats effektivisera vår produktionsprocess på ett smidigt sätt. Appen gör precis det vi ville att den skulle göra och den är användarvänlig. Vi är mycket nöjda med slutresultatet och insatsen av Appmost."
Daniel
Image Description

En app för att lösa en industriell teknisk utmaning.

Så här ser bränslecellsstackarna ut och det är på dessa appen lyssnar efter ljudklick och kan på så sätt säkerställa att rätt antal plåtar och membran har placerats ut innan man går vidare med produktionsprocessen.

PowerCell stack

Fler kundcase

Se fler kundcase liknande detta.