Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får samt svar på dessa.

Kostnader / licens

Vi tar en initial kostnad för att bygga appen som beror på hur mycket tid vi behöver lägga. Vi tar en löpande kostnad per timme, men kan såklart ge en ungefärlig prisuppgift före. Ju mer detaljer ni kan ge på förhand desto bättre estimat kan vi lämna. Se vår sida för prisexempel för att få en uppfattning om våra priser.
Vi tar inga avgifter mer än en startavgift samt timpriset för att utveckla er app. Kringkostnader så som avgift för App Store, Google Play, BankID och kostnader för server/backend hos Firebase tillkommer (beroende på val). App Store kostar omkring 1000kr/år. Google Play kostar 250 kr i engångsavgift. För ett App Store-konto behöver du dessutom äga ett Aktiebolag samt skaffa ett DUNS-nummer om du vill registrera dig som företagskonto. Det sistnämnda är numera gratis.

Mobilt BankID kostar väldigt olika beroende på företagsbank och leverantör. De tar både startavgift, månadsavgift och en avgift per signering/inloggning. Här är en blogg-post som jämför leverantörer.

Firebase som vi använder för backend kostar också, men så länge du inte har extremt många användare eller förbrukar stora volymer data bör dessa kostander hamna kring någon hundralapp per månad.
Eftersom vi bygger appar i vårt eget ramverk får ni inte tillgång till hela källkoden. Ni äger källkoden som motsvarar eran app i vårt egna format och kan alltid begära ut denna. Då vårt ramverk inte är open-source går källkoden endast att användas via vårt ramverk. Ni har såklart alla rättigheter till innehållet ni väljer att lägga in appen. För backend får ni full nyttjanderätt till den källkoden och kan bygga vidare på denna själva eller via annan leverantör. Gör vi en större nyutveckling i frontend/appen får ni även nyttjanderätt till denna kod om ni skulle vilja gå vidare med annan leverantör.
Nej tyvärr. Vi kan inte avgöra om en affärsidé kommer lyckas finansiellt. Vi rekommenderar i stället att ni kontaktar investeringsbolag som t.ex. Almi för investringsrådgivning. Vi kan såklart ge enklare rådgivning när det kommer till det tekniska och vad man bör tänka på baserat på vår erfarenhet av publicering och utveckling av appar. Vi tar månadsvis löpande betalt för vår utvecklingstid med 10 dagars betaltid.

Funktionalitet

Vi har de flesta funktioner man behöver för de flesta typer av appar. Med vårt ramverk har vi byggstenarna för att skapa komplexa appar enligt era krav. För backend-funktionalitet bygger vi den manuellt för varje kund.
Såklart! De flesta appar behöver även en server/backend för användarhantering, databas eller integrationer. Vi bygger alla våra backends i Googles Firebase. Där får man ett system som skalar med antalet användare och det har en prismodell där man betalar för användning och antalet användare. Detta gör det väldigt billigt att komma igång.
Vi kan hjälpa till att sätta upp ett CMS (Content management system) åt er så ni smidigt kan hantera er backend via en hemsida. Vi använder välprövade moderna lösningar som gör att ni lätt kan uppdatera ert innehåll på servern och i er app via webben. Stöd för användarrättigheter och olika mediatyper (text, bild, video) finns.

Övrigt

Med över 10 års erfaranhet av att bygga native-appar för iOS och Android har vi lärt oss en del. Vi har fördesignat alla UI-komponenter och satt ihop de vanligast förekommande kombinationerna. Detta gör att vi kan snabbt bygga ihop ett UI och koppla ihop detta med logik och funktioner. Vi vill att det ska vara omöjligt att bygga en ful, dålig eller buggig app.
Antingen så anlitar man oss igen och vi hjälper till med uppdateringar. Man kan också licensiera tillgång till vår editor för macOS. Där kan man se och redigera er app. Vi skickar sedan upp uppdateringar åt er till App Store/Google Play.