Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får samt svar på dessa.

Kostnader / licens

Vi tar en initial kostnad för att bygga appen som beror på hur mycket tid vi behöver lägga. Vi tar en löpande kostnad per timme, men kan såklart ge en ungefärlig prisuppgift före. Ju mer detaljer ni kan ge på förhand desto bättre estimat kan vi lämna. Se våra sidor för apputveckling eller app från hemsida för att få en uppfattning om våra priser.
Vi tar inga avgifter mer än timpriset för att utveckla er app. Kringkostnader så som App Store-avgift, startavgift Google Play, avgifter för BankID och kostnader för server/backend hos Firebase tillkommer beroende på val. App Store kostar kring 1000kr/år. Google Play kostar 250 kr i engångsavgift. För ett App Store konto behöver du dessutom ett Aktiebolag samt ett DUNS-nummer om du vill registrera dig som företagskonto. Ett sådan kostar cirka 500kr.

Mobilt BankID kostar väldigt olika beroende på företagsbank och leverantör. De tar ofta både startavgift, månadsavgift och en avgift per signering/inloggning. Här är en blogg-post som jämför leverantörer.

Firebase som vi brukar använda för backend kostar också, men så länge du inte har väldigt många användare eller förbrukar stora volymer data bör dessa kostander hamna någon hundralapp per månad.
Eftersom vi bygger appar i vårt eget ramverk får ni inte tillgång till hela källkoden och ni äger inte själva appen. Däremot äger ni koden som motsvarar eran app i vårt egna format och kan alltid begära ut denna. Ni har såklart också rättigheter till innehållet vi lägger in i appen. Då vårt ramverk inte är open-source går källkoden i dagsläget endast att användas via vårt ramverk.
Nej. Vi kan omöjligt avgöra om en affärsidé kommer lyckas finansiellt. Vi rekommenderar i stället att ni kontaktar Almi eller liknande bolag för investringsrådgivning. Vi kan såklart ge enklare rådgivning när det kommer till det tekniska och vad man bör tänka på baserat på vår erfarenhet av utveckling och publicering av appar. Vi tar löpande betalt (månadsvis) för vår utvecklingstid med 15 dagars betaltid.

Funktionalitet

Vi har de flesta funktioner man behöver för de flesta typer av appar. Med vårt ramverk har vi byggstenarna för att skapa komplexa appar enligt era krav. För backend-funktionalitet bygger vi den manuellt för varje kund.
Självklart. De flesta appar behöver en server/backend för användarhantering, databas eller integrationer. Vi bygger våra backends i Googles Firebase. Där får man ett system som skalar med antalet användare och har en prismodell där du betalar för användning och antalet användare. Detta gör det väldigt billigt att komma i gång.
Vi kan hjälpa till att sätta upp ett CMS (Content management system) åt er så ni smidigt kan hantera er backend via en hemsida. Vi använder välprövade moderna lösningar som gör att ni lätt kan uppdatera ert innehåll på servern och i er app via webben. Stöd för användarrättigheter och olika mediatyper (text, bild, video) finns.

Övrigt

Med över 10 års erfaranhet av att bygga native-appar för iOS och Android har vi lärt oss en del. Vi har fördesignat alla UI-komponenter och satt ihop de vanligast förekommande kombinationerna. Detta gör att vi kan snabbt bygga ihop ett UI och koppla ihop detta med logik och funktioner. Vi vill att det ska vara omöjligt att bygga en ful, dålig eller buggig app.
Antingen så anlitar man oss igen och vi hjälper till med uppdateringar. Man kan också licensiera tillgång till vår editor för macOS. Där kan man se och redigera er app. Vi skickar sedan upp uppdateringar åt er till App Store/Google Play.