7 fördelar med att använda low-code för apputveckling

Jonas Andersson 3 april 2023

Low code är en revolutionerande metod för apputveckling som har vuxit i popularitet de senaste åren. Istället för att skriva kod från grunden, används en visuell drag-and-drop gränssnitt för att skapa applikationer. Low code-teknologin har visat sig vara mycket fördelaktig och har vunnit popularitet bland företag, utvecklare och IT-ledare över hela världen. I denna artikel kommer vi att titta på varför low code är bättre än traditionell apputveckling.

Low code apputveckling

1. Snabbare apputveckling

Low code-plattformar är utformade för att förenkla processen för apputveckling. Istället för att skriva kod från grunden, kan utvecklare använda visuella verktyg för att dra och släppa komponenter och bygga appar på ett mycket snabbare sätt. Med low code kan utvecklare skapa fullt fungerande appar på några dagar eller veckor, vilket är mycket snabbare än traditionell apputveckling som kan ta månader eller till och med år.

2. Low code ger lägre kostnader

Eftersom low code-plattformar är utformade för att förenkla utvecklingsprocessen, kan utvecklingstiden kortas ner. Detta innebär att utvecklingskostnaderna kan minskas eftersom utvecklare inte behöver spendera så mycket tid på att skriva kod och kan fokusera på att bygga funktioner och användarupplevelse istället. Dessutom kan företag spara pengar på att anställa eller outsourca utvecklingsarbete eftersom de kan använda low code-plattformar för att bygga appar med befintliga anställda.

3. Low code ger ökad produktivitet

Low code-plattformar är utformade för att öka produktiviteten. Med drag-and-drop-verktyg kan utvecklare snabbt bygga appar utan att behöva skriva kod från grunden. Dessutom kan low code-plattformar hjälpa utvecklare att hantera och underhålla appar som redan har byggts. Detta sparar tid och resurser eftersom utvecklare kan fokusera på att bygga nya funktioner istället för att lösa problem med befintliga appar.

4. Enklare integration

Low code-plattformar är utformade för att integreras med befintliga system och applikationer. Detta gör att företag kan bygga appar som fungerar tillsammans med befintliga programvaror och system utan att behöva skriva speciell kod. Low code-plattformar är också utformade för att stödja API:er, vilket gör det enkelt att integrera olika system och tjänster.

5. Bättre möjligheter till samarbete

Low code-plattformar kan ofta användas av flera utvecklare samtidigt. Detta innebär att flera personer kan arbeta på samma projekt samtidigt, vilket gör det lättare att samarbeta och snabbare bygga och iterera på apparna. Low code-plattformar tillåter också team att lätt dela kod, dokumentation och andra resurser, vilket underlättar för samarbete och kunskapsöverföring.

6. Lättare att uppdatera och underhålla med Low code

En annan fördel med low code-teknologi är att det är lättare att uppdatera och underhålla appar. Istället för att behöva skriva kod från grunden varje gång en app behöver uppdateras eller förbättras, kan utvecklare enkelt använda drag-and-drop-verktyg för att lägga till nya funktioner och uppdatera befintlig funktionalitet. Dessutom, eftersom low code-plattformar är utformade för att enkelt hantera appar, kan underhållsprocessen bli mycket mer effektiv och mindre tidskrävande.

7. Bättre användarupplevelse

Low code-teknologi kan hjälpa utvecklare att skapa appar med bättre användarupplevelse. Low code-plattformar innehåller ofta fördefinierade komponenter och mallar som utvecklare kan använda för att bygga appar som är intuitiva och enkla att använda. Dessutom kan low code-plattformar hjälpa till att skapa appar som är anpassade för olika enheter och skärmstorlekar, vilket gör det möjligt att bygga appar som fungerar på en mängd olika plattformar och enheter. Mycket av system-anpassningar är redan gjorda och stöd för tillgänglighet och system-inställningar är redan gjorda.

Slutsats

Low code-teknologi är en fördelaktig och framtidssäker metod för apputveckling. Den snabba utvecklingstiden, lägre kostnaderna, ökad produktiviteten, enklare integration, bättre möjligheter till samarbete, lättare att uppdatera och underhålla, bättre användarupplevelse, ökad flexibilitet och anpassning är bara några av fördelarna med low code-teknologi. Företag och utvecklare som använder low code-teknologi kan dra nytta av alla dessa fördelar och bygga appar som är effektiva, anpassningsbara och användarvänliga.

Med Appmost har vi under flera år bakat in all vår kunskap i ett Low-code-verktyg för apputveckling. Med verktyget kan vi hjälpa kunder bygga appar betydligt effektivare än traditionell utveckling. Vi har även abonnemang där du själv kan ta över hela eller delar av utvecklingen.

Vi hjälper gärna till

Hos Appmost hjälper vi dig hela vägen från idéstadie eller kravställning till en färdig app på App Store och Google Play. Vi har över 14 års erfarenhet av apputveckling och har byggt och släppt de flesta typer av appar.