Vad kostar en app att utveckla? 10 vanliga app-förfrågningar och vad de kostar att bygga med oss på Appmost.

Jonas Andersson 21 november 2022

Den absolut vanligaste frågan vi får är vad det kostar att bygga en app. Svaret beror självklart på vad du vill bygga för något. Snittpriset på en app utvecklad av oss på Appmost ligger kring 100 - 200.000 kr exkl. moms. Men priset kan variera allt från 25.000 kr till över miljonen. Nedan listar vi några vanliga typer av app-förfrågningar vi fått in och vad vi uppskattar dem i pris.

Priserna gäller här alltså två native-appar för iOS och Android samt ev. tillhörande backend. Stöd för mörkt läge, dynamiska texter, iPad-stöd, native-animationer och hjälp med uppladdning till App Store/Google Play ingår. Alla priser är exkl. moms.

Vad kostar en app?

Offert 1: En nyhetsapp paketerad från befintlig hemsida

Flera kunder har efterfrågat och fått levererat en paketering av deras hemsida till en app. Appen beter sig någorlunda som en native-app och de kan publicera apparna på Google Play och App Store. Möjlighet till att manuellt skicka ut push-notiser för nyheter via Firebase-hemsidan finns.

Fastpris 19.900 kr

Offert 2: App från hemsida med avancerade integrationer

Flera kunder har efterfrågat att kunna paketerera sina mobilanpassade hemsidor till en app. Appen ska även kunna ha stöd för att hämta ut push-tokens för att möjliggöra push-notis-utskick. Även möjlighet till att justera startsidan i appen, rensa cache, spara data på disk, importera filer eller öppna externa applikationer.

Uppskattat pris 50.000 - 75.000 kr

Offert 3: Inloggning och inrapportering mot eget API

Flera kunder har efterfrågat att kunna logga in och rapportera in mot sitt eget API. Önskade funktioner kan även innehålla kart-funktionalitet samt lite mer avancerade flöden för hur data skickas fram och tillbaka. Eventuellt även med admin-läge.

Uppskattat pris 60.000 - 125.000 kr

Offert 4: Kart-app med filtrering, integration mot API och hemsida

En vanlig fråga är vad det kostar att bygga en kart-app som visar punkter på en karta. Datan hämtas från ett wordpress-API. Kart-funktioner har vi bra stöd för och kan snabbt lösa detta. Appen inkluderar även enklare filtrering och möjlighet att öppna en hemsida direkt i appen för att läsa mer om varje kart-pin. Extra funktioner så som inrapportering via inloggning samt inhämtning av data från ett API.

Uppskattat pris 110.000 kr

Offert 5: Enklare e-handels-app

En e-handels-app som återanvänder ett befintligt API och plattform för att stödja en app. Appen går mot ett API och hämtar ut produktlistor och övrig info. Appen tillåter sedan att man sammanställer en kundkorg och gör en checkout. Vid check-out öppnas en webbvy i appen och man gör de sista stegen i en befintlig hemsida. Där sker även betalningen.

Uppskattat pris 125.000 kr

Offert 6: Internapp företag

En annan vanlig förfrågan vi får är att bygga en plattform för hantering av dokument och processer i ett företag. Det kan handla om onboarding, dokument-nerladdning, PDF-visning, nyheter, push-notiser m.m. Tillhörande admin-funktionalitet där adiministratör kan moderera och lägga till innehåll. Användare kan själva utföra processer eller funktioner i appen, t.ex. sjukanmäla sig eller rapportera in olika data. Beroende på exakt innehåll kan priset variera stort.

Uppskattat pris 200.000 - 450.000 kr

Offert 7: Hårdvaruintegrerad app

En annan typ av app vi fått förfrågningar kring är bluetooth- eller NFC-integrerade appar. Ofta med inloggning och profilhantering. Även utveckling av tillhörande backend för att hantera användarprofiler.

Uppskattat pris 250.000 - 350.000 kr

Offert 8: Avancerad e-handels-app

Om man uttökar offert 5 med stöd för betalning via något befintligt API och SDK krävs lite nyutveckling från vår sida. Priset blir därför aningen högre, men man får en desto trevligare app-lösning. Även med tillhörande backend, användarhantering, push-notiser och admin-funktionalitet.

Uppskattat pris 300.000 - 400.000 kr

Offert 9: Gig-plattform

En vanlig förfrågan vi får är att bygga någon typ av uthyrnings/tjänste-plattform. Där man t.ex. kan hyra ut saker eller tjänster. Ofta med förfrågning om att kunna implementera Mobilt BankID samt In-app-purchases för abonnemang. Dessa typer av appar har vi byggt tidigare och har bra koll på. Tillhörande backend med användarhantering ingår, så även filtering, kart-funktioner samt ev. chattmöjliget.

Uppskattat pris 300.000 - 450.000 kr

Offert 10: Samåkningsapp

Då vi tidigare byggt appar kring samåkning får vi just denna fråga rätt ofta igen. Tyvärr beror estimerat pris på hur avancerad tjänst man vill ha - om man behöver real-tidsuppdatering, om man vill ha ett gränssnitt för administratörer, om det ska finnas betalmöjligheter m.m. Ju fler avancerade funktioner desto dyrare.

Uppskattat pris 350.000 - 650.000 kr

Behöver ni en egen offert?

Passar ingen beskrivning ditt app-projekt ger vi såklart ut en ny offert till er. Fyll bara i formuläret på startsidan eller boka in ett video-möte via länken överst så återkommer vi med en offert baserat på just eran projektbeskrivning.

Läs gärna mer om vår prissättning och vår prislista. Där har vi grupperat in appar efter storlek för att göra en prisuppskattning. Med Appmost är vi mitt uppe i att revolutionera sättet man kan utvecklar en mobil applikation på.

Boka ett video- eller telefonmöte Läs mer om Appmost